Biografija

ALEKSANDRA PRIJOVIĆ BIOGRAFIJA

Aleksandra Prijović rođena u Somboru 22. 09. 1995g. je vrlo mlada započela svoju muzičku karijeru.  Još kao mala devojčica pokazivala  je talenat za pevanje. Nastupala je na školskim priredbama društvenim događajima. 2008 godine sa a samo 13 godina sniimila je dve pesme “MAJKO” i “BOLI SVAKA TVOJA REČ” za Produkcijsku kuću Mega Sound.

Proslavila se na najpopularnijem  takmičenju  Zvezde Granda 2013 godine i osvojila treće mesto. Takmičenje za Zvezde Granda traje do današnjeg dana I najpopularnije je u regionu i na Balkanu. Nakon toga je objavila pesme “Još večeras plakaću za tobom“ za koju je muziku i tekst pisao Peđa Medenica, a aranžman Enes Mavrić I duet “MA PUSTI PONOS”  za koji je muziku, tekst i aranžmanu uradio Elvir Uzunović  koji je otpevala sa interpretatorom Amarom Jašarspahićem pobednikom takmičenja. Od tog momenta njena karijera počinje da raste vrtoglavom brzinom.

Svojim glasom i pesmama Aleksandra Prijović  osvaja brojne obožavatelje, čemu u prilog govori duga lista dogovorenih nastupa i puni klubovi, ali i dvorane u regionu i širom sveta. Na njene pesme i glas niko nije imun. Sasvim zasluženo se nalazi u samom vrhu domaće i regionalne folk scene.

Klubovi u kojima nastupa su prepuni do poslednjeg mesta, jer Aleksandra Prijović  pravi fenomenalnu atmosferu gde god da se pojavi.

2015 godine pesmom “ZA NAS KASNO JE“ za koju je muziku i tekst radio Stevan Simeunović i aranžman Aleksandar Kobac, postiže veliki uspeh, budući da je pesma birana za jedan od najvećih hitova 2015 godine. U decembru 2015 godine snima duet “ŠTA BI “ za koju je muzikau radio Saša Dinić, tekst Ana Dinić i Aranžman Aleksandar Sablić  sa MC Stojanom i spot. Krajem maja 2016g. izadaje pesmu “TOTALNA ANESTEZIJA” za koju je muziku radio Mlađan Dinkić, a tekst i aranžman Saša Milošević Mare koja je za dva meseca na Youtube  zabeležila 14 i po miliona pregleda. Najslušanije Aleksandrine pesme na Youtube su “ ŠTA BI“ koja ima 29 miliona pregleda I “ ZA NAS KASNO JE“ koja je preslušana 31 milion puta.

6.aprila 2017g. izdaje duet sa Acom Pejovićem “LITAR VINA, LITAR KRVI“ koja je imala 13 miliona pregleda.
Interpretator Aleksandra Prijović je do 2017 godine snimila tri pesme od kojih je svaka bila jedan od pet najvećih hitova godine. U oktobru 2016g. Aleksandra je postavila domaći rekord u brzini za koju video dostigne million pregleda na Youtube, zahvaljujući pesmi “SENKE”, za koju je muziku i tekst  radio Dragan Brajović Braja i Aranžman  Srđan Jovanović ( Srky Boy ) koja je tu cifru dostigla za manje od 24 sata.

Album “TESTAMENT” je  objavljen 6.juna 2017 godine i do današnjeg dana imao je 91 milion pregleda na  You tube.